Kyslá kapusta
Kto by nepoznal túto pochúťku, recept našich starých mám, proti akýmkoľvek zdravotným neduhom. Kapusta obsahuje veľké množstvo vitamínov C a E. Ale tam to nekončí. Obsahuje množstvo cenných bioaktívnych látok a mikroorganizmov, ktoré zlepšujú trávenie a vstrebávanie živín. Zaujímavosťou je, že kyslá kapusta, ako jediná rastlinná potravina, obsahuje prirodzene vitamín B12, ktorý sa nachádza najmä v mäse, vajciach a mliečnych výrobkoch. Preto, ak ste vegetariáni, alebo z akéhokoľvek iného dôvodu nekonzumujete mäso, kyslá kapusta je pre vás veľmi vhodná.
Cesnak
Má skvelé protizápalové a protiplesňové vlastnosti. Cesnak je prírodné antibiotikum, ktoré zabraňuje, alebo spomaľuje pôsobenie viacerých druhov baktérií a plesní. Zvýšte však pozornosť, pokiaľ máte nízky tlak či problémy so žalúdkom. V takomto prípade vás môže cesnak trochu zaťažiť.
Chlorella
Výnimočná sladkovodná riasa, ktorá čoraz viac stúpa na popularite. Obľúbená je najmä pre svoje detoxikačné účinky a schopnosť naviazať na seba škodliviny z nášho tela a následne ich vypudiť. Má vysoký obsah chlorofylu, bielkovín, minerálnych látok a vitamínov. Tie najvýznamnejšie sú vitamíny skupiny B, vitamín C, E, kyselina listová, kartoneoidy a beta-karotén.