Pre Indiu sú typické pokrmy, ktoré sú pripravované hlavne zo zeleniny. Preto recepty z Ďalekého východu lakajú aj vegetariánov. Kuchyňa v každej časti Indie je ovplyvnená náboženstvom, prevažná väčšina obyvateľstva je hinduistického vierovyznania a mäso zväčša nekonzumujú. India je ale veľká krajina a v každej časti sa zvykne konzumovať niečo iné, preto natrafíte aj na mäsové pokrmy. Jedlá pripravované v severnej Indii sú charakteristické kúskami zeleniny alebo mäsa, ktoré sú podávané v paradajkovej, cibuľovej alebo jogurtovej omáčke. Špecifické chute, ktoré ulahodia všetkým chuťovým pohárikom, vytvára najmä zmes korenín. Medzi najznámejšie koreniny patrí kurkuma, koriander, rasca, kajanská paprika, zázvor a iné. Vďaka týmto koreninovým špecialitám je indická kuchyňa označovaná za jednu z najzdravších kuchýň sveta. Mnohé z nich majú protizápalové a protirakovinové účinky. Súčasťou receptu, ktorý vám prinášame, je navyše hliva ustricová alebo hliva ustricovitá, ktorá obsahuje beta glucan s imunomodulačnými účinkami.